werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

Overige activiteiten

Door en voor de leden worden gedurende het jaar diverse activiteiten georganiseerd. In het eigen gebouw zijn er maandelijks wisselex- posities met werk van de leden. In mei is er de traditionele verkoop- expositie.Regelmatig exposeren leden van de KWA gezamenlijk, soms meerdere groepen, buiten de muren van het eigen gebouw.

Er worden voordrachten over kunst(-beoefening) georganiseerd en er worden in binnen- en buitenland tentoon- stellingen bezocht. Ook is er een gezellige seizoens- afsluiting en zijn er klus- sendagen voor het onder- houd aan de inventaris, tuin en gebouw.

 

 

(Proef)lid worden?

 

 

Activiteiten

        4kantrood = activiteit is vol                        4kantblauw= activiteit is bijna vol

Ochtend

9.30-12.00u

Middag

13.30-16.00u

Avond

19.30-22.00u

MA

Acryl- en olieverf

Annemarie Noorderwerf

Aquarel en Acryl

Jos van Gessel

Model en Portret

Marijke Postma

 

DI

Beeldhouwen en Boetseren

Conny Koster

Beeldhouwen en Boetseren

Anjeliek Blaauw  

Beeldhouwen en Boetseren

Conny Koster

Aquarel en Acryl     

Margreet Heinen

Acryl- en olieverf     

Margreet Heinen

WO

Tekenen en Schilderen

Jos van Gessel

Beeldhouwen en Boetseren

Anjeliek Blaauw

Keramiek

Marga Knaven

Beeldhouwen enBoetseren

Anjeliek Blaauw  

4kantrood

Schilderen

Annemarie Noorderwerf

DO

Model en Portret

Marijke Postma

4kantrood

Grafiek

Merlijne Marell

Beeldhouwen en Boetseren

Anjeliek Blaauw

VR

Acryl- en olieverf     

Margreet Heinen

Keramiek

Marga Knaven

 

gesloten

 

Model en Portret

Margreet Heinen

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan. Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt. De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen. Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst. Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst. Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk! Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt. Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Beeldhouwen & Boetseren

In het brede vakgebied van de keramiek komen alle technieken aan bod, afhankelijk van de specialisatie van de docent: werken met klei en porselein, handvormen, draaien en Raku, werken met gietklei. Alle materialen en benodigde “apparatuur” zijn aanwezig. KWA beschikt in de tuin ook over een uitstekende accommodatie voor de techniek van het Raku-stoken. Alle keramiekcursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Beginners ontdekken de verschillende technieken en gevorderden krijgen begeleiding naar behoefte, zowel technisch als op vormgevend vlak. Er wordt gewerkt naar opdrachten of thema’s, waarbij ieder vrij is om hier wel of niet aan deel te nemen.Iedereen is welkom. Instroom is op elk moment mogelijk. De kosten bedragen voor leden € 4,50 per dagdeel, exclusief de kosten voor gebruikte materialen en de stookkosten. Verschillende kleisoorten zijn aanwezig.

Keramiek