werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan.

Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt.

De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen.

Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst.

Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst.

Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk!

Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt.

Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Dinsdagochtend 9:30-12:00 uur

Dinsdagavond 19:30-22:00 uur

In de lessen van Conny Koster wordt over het algemeen met klei of steen gewerkt. 

Aan de hand van boeken, verhalen, discussies n.a.v. kunstuitspraken en besprekingen van (kunst) werken ontvang je informatie die je eigen vormgeving prikkelt en verdiept. In de pauze wordt één maal per maand een onderwerp of een kunstenaar uitgediept. Ook bezoeken we samen minstens een keer per jaar een beeldentuin of atelier. De laatste les in juni gebruiken we voor een excursie.

Dinsdagmiddag 13:30-16:00 uur

Woensdagochtend 09:30 - 12:00 uur

Woensdagmiddag 13:30-16:00 uur

Donderdagavond 19:30 - 22:00 uur

Elke eerste les van de maand bespreekt Anjeliek Blaauw tijdens de pauze een thema aan de hand van kunstboeken. Eén of twee keer per jaar organiseert zij een project, soms gekoppeld aan een expositie. Er wordt dan gerichter met een opdracht of thema gewerkt, vaak op een specifieke locatie.

Door het jaar heen zijn er leuke extra activiteiten zoals excursies naar musea, buitententoonstellingen, atelierbezoek bij kunstenaars.