Bij het tekenen en schilderen naar model is de gelijkenis met het model het uitgangspunt, maar daar gaat het niet alleen om: de wijze waarop je tekent of schildert is even boeiend.

In de lessen model en portret leer je om op verschillende manieren het model weer te geven. Je maakt gebruik van je eigen materiaal naar keuze.

Je leert door middel van korte standen snelle karakteristieke schetsen te maken van het model. Zo word je gestimuleerd de grote lijnen weer te geven, waardoor je loskomt van een streven naar een perfecte gelijkenis en zo je eigen handschrift leert kennen.

Maar ook leer je beelden gedetailleerd uit te werken, onder andere bij de lessen portretschilderen. Hierbij wordt aandacht besteed aan verschillende beeldelementen, zoals compositie, verhoudingen, kleur, licht/donker, lijnvoering.

Soms worden bepaalde technieken of materialen speciaal uitgelicht en maak je door middel van opdrachten kennis met een andere werkwijze of een andere manier van kijken. Maar altijd wordt aangesloten bij jouw eigen niveau, je eigen proces en ontwikkeling.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, instroom is op elk moment mogelijk.

Kosten voor leden € 7,50 per dagdeel.

Papier op voorraad, teken- en schildermaterialen zelf meenemen.

Maandagavond 19:30 – 22:00 uur

Donderdagochtend 9:30 - 12.00 uur

Marijke Postma