werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

U wordt bij de activiteiten begeleid door professionele vakdocenten

Op deze pagina stellen de docenten zich voor. Wat hun achtergrond is en iets over hun eigen werk, We met steeds een link naar de activiteiten die zij begelijden.en.

 

 

Anjeliek Blaauw

anjeliek.blaauwBeeldhouwen en Boetseren

 

In 1996 studeerde ik af aan de kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen. Ik heb daar eerst een diploma gehaald voor de vakstudie beeldhouwen en daarna heb ik de eerstegraads lerarenopleiding handenarbeid en kunstgeschiedenis afgerond. Sinds 2010 woon ik op het platteland vlakbij Bredevoort en heb ik mijn atelier bij huis. Ik werk in opdracht van gemeenten en particulieren en ik doe mee aan tijdelijke projecten bij buitenexposities. Daarnaast maak ik vrij werk waar ik regelmatig mee exposeer bij galeries.

De formaten van mijn beeldend werk variëren van 10 cm tot 100 meter en ik werk met heel verschillende materialen zoals brons, hout, was, klei, gips, rubber, verschillende soorten beton, plastic en noem maar op! Kijk voor meer informatie en voorbeelden uit mijn oeuvre op  www.anjeliekblaauw.nl .

 

 

 

 Jos van Gessel

 

jvgAquarel & acryl

Ik schilder landschappen die een romantische sfeer hebben en opvallen door helder kleur- en lichtgebruik.

In deze landschappen bevinden zich bouwsels die doen denken aan de huisjes van een modelspoorbaan. Nauwkeurig werk ik deze uit en isoleer ze daardoor van hun ruig geschilderde omgeving. Ondanks het uitbundig schilderkunstige spel dat ik speel met de verf, de kleuren, de voorstellingen en de compositie, wordt de toeschouwer meegenomen in een verstild en tijdloos landschap.

Tekeningen en foto's die ik maak, onder andere tijdens bezoeken aan Italië, Rusland en Finland, worden in mijn atelier als inspiratiebron gebruikt voor mijn schilderijen.

http://josvangessel.nl 

 

 Margreet Heinen

 

 

Margreet029Tekenen & schilderen

 

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de kunstacademies in Kampen en Den Haag. Daar studeerde ik de richtingen grafiek, tekenen, schilderen en monumentale vormgeving. Aan de HKA te Arnhem behaalde ik mijn diploma voor de Cursus Pedagogisch Didactische Bijscholing.In Arnhem en omgeving heb ik les gegeven aan verschillende creativiteitscentra. 

Sinds 1990 geef ik met veel plezier les aan de leden van de KWA. Op verzoek geef ik op maat gesneden workshops aan groepen en bedrijven. Daarnaast voer ik opdrachten uit voor particulieren en bedrijven.

Meer informatie kunt u vinden op www.margreetheinen.nl

 

 

Marga Knaven

 

MargaKnavenKeramiek

 

 " Ik zoek naar de ultieme ruimte in een lap porselein. Door het materiaal te manipuleren wordt het mogelijk om te vouwen en buigen zonder te breken ".

CURRICULUM VITAE

1956 Geboren in Arnhem

1984 Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch

1995 Werkperiode EKWC 's-Hertogenbosch

2007 Werkperiode EKWC 's-Hertogenbosch

sinds 1986 Werkzaam als docent keramiek in verschillende centra voor kunstzinnige vorming

Mijn website

 

 

 

 

 

Conny Koster

ConnieKBeeldhouwen en Boetseren

 

Ik ben een multidisciplinair kunstenaar, wat inhoud dat ik verschillende materialen en technieken gebruik en combineer. Vaak staat het idee voorop. Ik werk veel met steen (uit Zimbabwe) en met een combinatie van natuurlijke materialen. Ideeën komen voort uit eigen ervaringen, informatie uit de wereld die mij raakt en de altijd aanwezige drang om voor mij belangrijke levenswaarden om te zetten in een tastbare/zichtbare vorm.

Kijk voor meer informatie op mijn website www.kunstatelier-ooy.nl

In 1957 ben ik in Arnhem geboren. 

Ik ben opgeleid als bezigheidstherapie en docente handvaardigheid en tekenen. 

Vanaf 1990 ben ik als docent verbonden aan verschillende kunstzinnige centra. Ik geef Kunsteducatie aan kinderen in Nederland en in Midden Amerika. Vanaf 1992 ben ik ook werkzaam als beeldend kunstenaar. Minimaal één maal per jaar exposeer ik mijn werk, liefst op eigen gekozen locaties.

 

Annemarie Noorderwerf

annemarie noorderwerf 018 kopieSchilderen met olie en acryl

 

Ik schilder landschappen: de ruimte, de sfeer, de kleuren en hoe het licht valt. Spontaan, direct of in verschillende lagen acryl-, of olieverf. Daarnaast maak ik ruimtelijk werk, o.a. van papier-machÈ. 

Van jongsaf aan was ik altijd al bezig met tekenen. Tijdens de zomervacantie gingen we, als familie altijd naar de waddeneilanden. Op Schiermonnikoog geef ik jaarlijks, zomers een 3-daagse schilderworkshop. Het eiland is voor mij dan ook een belangrijke plek die vaak voorkomt in mijn schilderijen. 

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de kunstacademies in Leeuwarden en Arnhem, resp. afgestudeerd in 1981 en 1985, richting grafische vormgeving en vrije kunst. 

Vanaf 1985 ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar en docent teken- en schildercursussen, in Arnhem en Oosterbeek en omgeving. 

Vanaf 2000 woon ik in Oosterbeek en sinds 2009 is mijn atelier in een voormalige school gevestigd: Ateliers Dennenkamp, waar ik zelf werk en wekelijks teken- en schildercursussen en workshops geef. 

Vanaf januari 2013 geef ik les op de maandagochtenden vanaf 9.30 tot 12.00 uur op de KWA in acryl- en olieverfschilderen. 

Atelier, Generaal Urquhartlaan 21, Oosterbeek
(Ateliers Dennenkamp).

Meer informate: www.annemarienoorderwerf.nl

 

 

Marijke Postma

Marijke050model en portret schilderen

 

Ik heb mijn opleiding tot kunstenaar en 1e graads docent teken- en schilderen gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.

Vanuit mijn passie voor "de Mens" geef ik als kunstenaar en docent mijn lessen vorm.

Ervaring in het lesgeven heb ik opgebouwd op diverse middelbare scholen en particuliere lessen op mijn eigen atelier. Sinds 2002 geef ik met veel enthousiasme model en portret tekenen/ schilderlessen aan de KWA.

Daarnaast verzorg ik op eigen initiatief en in opdracht, workshops voor particulieren en groepen.

Naast mijn werkzaamheden als docent en beeldend kunstenaar werk ik als coach binnen het onderwijs en bedrijfsleven. Binnen dit kader organiseer ik schilderworkshops ter ondersteuning van bedrijfstrainingen, waarin naast het schilderplezier, bewustwording van processen centraal staat.

Mijn beeldend werk is te bekijken op website:

www.postma-arts.nl.

 

 

 


 

Merlijne Marell

 

MerlijneMarellGrafische technieken

 

In 2009 studeerde ik af als illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarna volgde ik een master aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. In mijn atelier in Arnhem werk ik aan vrije grafiek, illustraties in opdracht, en broed ik op eigen projecten die in diverse media vorm krijgen.

Mijn hart ligt bij de analoge, handmatige technieken, en grafiek is dan ook mijn grote liefde.
Ik houd van vingers in vette inkt, houtkrullen die onder mijn guts tevoorschijn komen, vormen die precies vertellen wat ik bedoel, kleuren die bijten of liefhebben. Een eenvoudige, sprekende beeldtaal en rijk
materiaalgebruik kenmerken mijn werk. Een impressie daarvan is te zien op mijn website:

www.merlijnemarell.nl

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan. Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt. De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen. Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst. Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst. Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk! Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt. Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Beeldhouwen & Boetseren

In het brede vakgebied van de keramiek komen alle technieken aan bod, afhankelijk van de specialisatie van de docent: werken met klei en porselein, handvormen, draaien en Raku, werken met gietklei. Alle materialen en benodigde “apparatuur” zijn aanwezig. KWA beschikt in de tuin ook over een uitstekende accommodatie voor de techniek van het Raku-stoken. Alle keramiekcursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Beginners ontdekken de verschillende technieken en gevorderden krijgen begeleiding naar behoefte, zowel technisch als op vormgevend vlak. Er wordt gewerkt naar opdrachten of thema’s, waarbij ieder vrij is om hier wel of niet aan deel te nemen.Iedereen is welkom. Instroom is op elk moment mogelijk. De kosten bedragen voor leden € 4,50 per dagdeel, exclusief de kosten voor gebruikte materialen en de stookkosten. Verschillende kleisoorten zijn aanwezig.

Keramiek


Copyright © 2017. All Rights Reserved.