werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

Boetseren en beeldhouwen

ConnieK

Ik ben een multidisciplinair kunstenaar, wat inhoud dat ik verschillende materialen en technieken gebruik en combineer. Vaak staat het idee voorop. Ik werk veel met steen (uit Zimbabwe) en met een combinatie van natuurlijke materialen. Ideeën komen voort uit eigen ervaringen, informatie uit de wereld die mij raakt en de altijd aanwezige drang om voor mij belangrijke levenswaarden om te zetten in een tastbare/zichtbare vorm.

Kijk voor meer informatie op mijn website www.kunstatelier-ooy.nl

In 1957 ben ik in Arnhem geboren. 
Ik ben opgeleid als bezigheidstherapie en docente handvaardigheid en tekenen. 
Vanaf 1990 ben ik als docent verbonden aan verschillende kunstzinnige centra. Ik geef Kunsteducatie aan kinderen in Nederland en in Midden Amerika. Vanaf 1992 ben ik ook werkzaam als beeldend kunstenaar. Minimaal één maal per jaar exposeer ik mijn werk, liefst op eigen gekozen locaties.

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan. Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt. De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen. Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst. Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst. Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk! Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt. Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Beeldhouwen & Boetseren

In het brede vakgebied van de keramiek komen alle technieken aan bod, afhankelijk van de specialisatie van de docent: werken met klei en porselein, handvormen, draaien en Raku, werken met gietklei. Alle materialen en benodigde “apparatuur” zijn aanwezig. KWA beschikt in de tuin ook over een uitstekende accommodatie voor de techniek van het Raku-stoken. Alle keramiekcursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Beginners ontdekken de verschillende technieken en gevorderden krijgen begeleiding naar behoefte, zowel technisch als op vormgevend vlak. Er wordt gewerkt naar opdrachten of thema’s, waarbij ieder vrij is om hier wel of niet aan deel te nemen.Iedereen is welkom. Instroom is op elk moment mogelijk. De kosten bedragen voor leden € 4,50 per dagdeel, exclusief de kosten voor gebruikte materialen en de stookkosten. Verschillende kleisoorten zijn aanwezig.

Keramiek


Copyright © 2017. All Rights Reserved.