werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

Aquarel & acryl

jvg

Ik schilder landschappen die een romantische sfeer hebben en opvallen door helder kleur- en lichtgebruik.

In deze landschappen bevinden zich bouwsels die doen denken aan de huisjes van eencmodelspoorbaan. Nauwkeurig werk ik deze uit en isoleer ze daardoor van hun ruig geschilderde omgeving.

Ondanks het uitbundig schilderkunstige spel dat ik speel met de verf, de kleuren, de voorstellingen en de compositie, wordt de toeschouwer meegenomen in een verstild en tijdloos landschap.

Tekeningen en foto's die ik maak, onder andere tijdens bezoeken aan Italië, Rusland en Finland, worden in mijn atelier als inspiratiebron gebruikt voor mijn schilderijen.

 

 

Opleiding:

-Tehatex Nijmegen , lerarenopleiding tekenen/handvaardigheid 1975-1980
- Jan van Eyckacademie, tweejarige post-academische academie voor beeldende kunst in Maastricht 1981-1983

Naast werkzaam te zijn bij de KWA, ben ik ook docent aan de Nieuwe Akademie in Utrecht en de Lindenberg in Nijmegen.

Als docent leg ik o.a. de nadruk op de ontwikkeling van een persoonlijk handschrift. en het waarderen van een eigen stijl.

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan. Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt. De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen. Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst. Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst. Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk! Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt. Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Beeldhouwen & Boetseren

In het brede vakgebied van de keramiek komen alle technieken aan bod, afhankelijk van de specialisatie van de docent: werken met klei en porselein, handvormen, draaien en Raku, werken met gietklei. Alle materialen en benodigde “apparatuur” zijn aanwezig. KWA beschikt in de tuin ook over een uitstekende accommodatie voor de techniek van het Raku-stoken. Alle keramiekcursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Beginners ontdekken de verschillende technieken en gevorderden krijgen begeleiding naar behoefte, zowel technisch als op vormgevend vlak. Er wordt gewerkt naar opdrachten of thema’s, waarbij ieder vrij is om hier wel of niet aan deel te nemen.Iedereen is welkom. Instroom is op elk moment mogelijk. De kosten bedragen voor leden € 4,50 per dagdeel, exclusief de kosten voor gebruikte materialen en de stookkosten. Verschillende kleisoorten zijn aanwezig.

Keramiek


Copyright © 2017. All Rights Reserved.