werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

Keramiek

MargaKnaven

 

 

MK2RMK1R

 

 

 " Ik zoek naar de ultieme ruimte in een lap porselein. Door het materiaal te manipuleren wordt het mogelijk om te vouwen en buigen zonder te breken ".

 CURRICULUM VITAE

1956 Geboren in Arnhem

1984 Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch

1995 Werkperiode EKWC 's-Hertogenbosch
2007 Werkperiode EKWC 's-Hertogenbosch

sinds 1986 Werkzaam als docent keramiek in verschillende centra voor kunstzinnige vorming

Mijn website


TENTOONSTELLINGEN

2008 Perron-Kunstpreis der Stadt Frankenthal, Duitsland
St. Joseph Galerie Leeuwarden
Galerie Montana Apeldoorn
Galerie Help U Zelve Winterswijk
2007 Galerie Z Nijmegen
2006 Galerie Z Nijmegen
2005 Galerie Z Nijmegen
Galerie Groot Welsden Margraten
Galerie St. Joseph Leeuwarden
2004 Galerie Mosa Katwijk a/d/ Maas
SBK Gelderland Arnhem
" Porselein in kleur " Galerie St. Joseph Leeuwarden
2003 St. Joseph Galerie Leeuwarden
2002 " Ode aan Mieke " OHRA Arnhem
Galerie Beeldlijn Amersfoort
Galerie Z Nijmegen

CURRICULUM VITAE

1956 Geboren in Arnhem

1984 Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving 's-Hertogenbosch

1995 Werkperiode EKWC 's-Hertogenbosch
2007 Werkperiode EKWC 's-Hertogenbosch

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan. Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt. De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen. Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst. Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst. Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk! Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt. Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Beeldhouwen & Boetseren

In het brede vakgebied van de keramiek komen alle technieken aan bod, afhankelijk van de specialisatie van de docent: werken met klei en porselein, handvormen, draaien en Raku, werken met gietklei. Alle materialen en benodigde “apparatuur” zijn aanwezig. KWA beschikt in de tuin ook over een uitstekende accommodatie voor de techniek van het Raku-stoken. Alle keramiekcursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Beginners ontdekken de verschillende technieken en gevorderden krijgen begeleiding naar behoefte, zowel technisch als op vormgevend vlak. Er wordt gewerkt naar opdrachten of thema’s, waarbij ieder vrij is om hier wel of niet aan deel te nemen.Iedereen is welkom. Instroom is op elk moment mogelijk. De kosten bedragen voor leden € 4,50 per dagdeel, exclusief de kosten voor gebruikte materialen en de stookkosten. Verschillende kleisoorten zijn aanwezig.

Keramiek


Copyright © 2017. All Rights Reserved.