werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling
Menu

Model en portret schilderen

Marijke050

Ik heb mijn opleiding tot kunstenaar en 1e graads docent teken- en schilderen gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem.

Vanuit mijn passie voor "de Mens" geef ik als kunstenaar en docent mijn lessen vorm.
Ervaring in het lesgeven heb ik opgebouwd op diverse middelbare scholen en particuliere lessen op mijn eigen atelier. Sinds 2002 geef ik met veel enthousiasme model en portret tekenen/ schilderlessen aan de KWA.
Daarnaast verzorg ik op eigen initiatief en in opdracht, workshops voor particulieren en groepen.

Naast mijn werkzaamheden als docent en beeldend kunstenaar werk ik als coach binnen het onderwijs en bedrijfsleven. Binnen dit kader organiseer ik schilderworkshops ter ondersteuning van bedrijfstrainingen, waarin naast het schilderplezier, bewustwording van processen centraal staat.

Mijn beeldend werk is te bekijken op website: www.postma-arts.nl.

 

 

   

 

Je leert vorm te geven aan je ideeën met gebruik van verschillende materialen: o.a. steen, klei, was, metaal, hout, cement of een combinatie daarvan. Je zult versteld staan van de vele mogelijkheden van het materiaal, én van je eigen kunnen!We werken in heterogene groepen: de deelnemers zijn heel verschillend wat betreft ervaring en niveau, en daarom is de begeleiding altijd gericht op het individu. Iedere deelnemer gaat zijn/haar eigen proces in, dat persoonlijk en naar behoefte begeleid wordt. De docenten dragen hun vakkennis over, leren (nieuwe) technieken aan, brainstormen over nieuwe ideeën en technieken, denken mee om je eigen vormgeving en vormentaal op gang te brengen of te verdiepen. Zo wordt op een stimulerende en enthousiaste manier de weg gewezen in de wereld van ruimtelijke (driedimensionale) vormgeving en kunst. Beide docenten maken regelmatig gebruik van kunstboeken en besprekingen van kunstwerken, om een thema uit te werken of extra onder de aandacht te brengen. Deze thema's kunnen je inspireren bij je eigen beeldend werk en bovendien krijg je een steeds bredere kijk op kunst. Bekijk ook de link You Tube KWA beeldhouwers aan het werk! Het is mogelijk om gedurende het hele jaar in te stromen. De kosten bedragen €4,50 per dagdeel voor leden, € 6,50 als naar model wordt gewerkt. Verschillende kleisoorten, was en stenen zijn aanwezig.

Beeldhouwen & Boetseren

In het brede vakgebied van de keramiek komen alle technieken aan bod, afhankelijk van de specialisatie van de docent: werken met klei en porselein, handvormen, draaien en Raku, werken met gietklei. Alle materialen en benodigde “apparatuur” zijn aanwezig. KWA beschikt in de tuin ook over een uitstekende accommodatie voor de techniek van het Raku-stoken. Alle keramiekcursussen zijn toegankelijk voor beginners en gevorderden. Beginners ontdekken de verschillende technieken en gevorderden krijgen begeleiding naar behoefte, zowel technisch als op vormgevend vlak. Er wordt gewerkt naar opdrachten of thema’s, waarbij ieder vrij is om hier wel of niet aan deel te nemen.Iedereen is welkom. Instroom is op elk moment mogelijk. De kosten bedragen voor leden € 4,50 per dagdeel, exclusief de kosten voor gebruikte materialen en de stookkosten. Verschillende kleisoorten zijn aanwezig.

Keramiek